Mormors köttbullar
Min mammas köttbullar är dom godaste som finns (vem tycker inte det om sin mammas köttbullar?) Jag minns när Malin var liten och hade sovit över hos sin mormor, och kom hem helt uppspelt och sa "mamma, vet du att mormor kan göra egna köttbullar" (behöver jag säga att här hemma köpte vi frysta köttbullar, som bara behövder värmas upp ;))
Men nu har jag lärt mig att göra nästan lika goda köttbullar som min mor, efter "hennes" recept".
Det är väl ett helt basic recept, man blandar 2 dl mjölk, ett ägg och ca 3/4 dl ströbröd tillsammans med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar, låter det stå och svälla ca 15 minuter innan man blandar i ca 1 kg köttfärs och blandar ihop allt.
Sedan smälter man margarin i en långpanna, rullar köttbullarna och steker i ugnen i ca 10 minuter (jag kollar alltid den största köttbullen, om den är färdig) Ugnen ska vara på 225 grader
Kryddningen går ju att reglera efteråt, saltar ofta lite till när dom är klara.

Kommentarer
Trackback